Kulturkrock på bussen imorse

Måste bara berätta om en rolig kulturkrock som hände på bussen.

När jag satt på bänken och väntade på min buss så kom en utländsk ung kille ~25-30 fram och frågade när bussen gick. Jag med mina hörlurar mumlade lite tyst att jag inte visste då den var sen. Jag var frös en del så var inte så pepp på att fortsätta att prata med honom vilket man såg att han vill. Några minuter sedan ser jag hur han försöker ta kontakt med i princip alla (svenskar) på busshållplatsen, men alla ignorerar honom eller låtsas inte höra honom för att de endera lyssnar på musik eller njuter av solen som kikat fram.

När vi sedan hoppar på bussen så sätter jag mig längst bak då det var fullt överallt. Han kommer in på bussen bland de sista och sätter sig även längst bak. Där försöker han återigen ta kontakt med folket omkring sig och med mig, men misslyckas. Jag, som det tråkiga svensk jag är, smsar med en kompis så jag slipper prata med honom då jag ser upptagen ut. Resten av folket på bussen gör något liknande eller så låtsas de helt enkelt att de inte hör honom och kollar bort.

Han såg så ledsen ut då han fick sitta där tyst för sig själv i 20 minuter utan någon att prata med. Han trodde nog att han skulle komma till en glatt land där alla pratade med varandra om allt. Men istället så kommer han till ett land där ingen vill prata med honom för att de inte litar på främlingar eller för att de inte vill att tysnaden på bussen ska brytas.


Är vi verkligen såhär inåtvända? Eller brukar ni våga prata med främlingar?
vs.


Såhär bittra är vi Sverige... haha
Postat av: M E R E I

- hahaha jag är som dig.. men inte på kvällen utan på morgonen .. för då har jag precis vaknat och vill inte prata med någon så då ger jag folket i bussen mina arga blickar! hahaha :)!

2011-03-24 @ 11:57:01
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: M E R E I

- haha då är vi två!

2011-03-24 @ 12:16:31
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag tycker synd om personer som kommer till Sverige från andra länder. För de flesta gör som du säger, försöker ignorera dem så mycket som möjligt. Så därför brukar jag snacka med dem så mycket som möjligt om jag är på bra humör. Haha :)

2011-03-24 @ 13:23:26
URL: http://hockeyemelie.blogg.se/
Postat av: Sandy - Motivationsbloggen

Läste i din bloggbeskrivning att du läser sista året på METG, lite kul för jag läser sista året på METG i Göteborg (:Hur är läget idag?

2011-03-24 @ 13:40:38
URL: http://sandyhall.blogg.se/
Postat av: m y y s a n ♥

sv. hehe okej :) men fjädrar är mkt fina också

2011-03-24 @ 18:15:10
URL: http://prinzessiin.blogg.se/
Postat av: Robert Cayden (Caydens.blogg.se)

Jag tror det beror på vart man är, men i storstäder är det nog inte so ovanligt att folk pratar med varandra. :) Eller?

2011-03-24 @ 19:01:16
URL: http://caydens.blogg.se/
Postat av: Emelie

Sv: Ja man måste ju försöka :D Fast jag överlag trevligare mot invandrare än mot svenskar tror jag. Just för att så många andra inte är det tyvärr.. Så möter jag någon när jag är t ex ute och går, eller är på jobbet så hejar jag extra glatt om det är en "ickesvensk" :)

2011-03-24 @ 20:38:26
URL: http://hockeyemelie.blogg.se/1. Skicka INTE reklam om din blogg, är den intressant så kollar jag själv och avgör det.
2. Jag tänker inte rösta på dig i någon tävling.
3. Jag är awesome

Kommentera inlägget här:
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: